Sample image

Στόχοι Ε.Ο.Α

Την καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος του συνδικαλισμού στο κλάδο των υπηρεσιών ασφαλείας

Συστηματική μελέτη

Συστηματική μελέτη των προβλημάτων του κλάδου, για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών.

Στήριξη και Δικαιώματα

Προάσπιση και κατοχύρωση δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας επί των προϊόντων των μελών της Ε.Ο.Α

Εκπροσώπιση Ε.Ο.Α

H E.O.A εκπροσωπεί τα μέλη της ενώπιον κάθε Αρχής, δημόσιας ή ιδιωτικής

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21.02.2018, η προγραμματισμένη συνάντηση της Ομοσπονδίας και εκπροσώπων των  Ι.Ε.Π.Υ.Α. ESA Security ,Brinks Security ,G4s Security  με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Παρέστησαν από την πλευρά  Ομοσπονδία ο Πρόεδρος κ. Παππάς Παναγιώτης ,από την εταιρεία  Βrinks Security  o κ. Τζανακάκης  Γεώργιος ,από την εταιρεία ESA Security ο κ. Αντωνόπουλος Βασίλειος και από την εταιρεία G4s Security  ο κ. Μανώλης Αποστολάκης.

 Παρόντες από την πλευρά του Υπουργείου ήταν ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναγνωστάκης μαζί με τους επιτελείς τους όποιους προΐστατο  ο Επιτελάρχης  Αντιστράτηγος  κ.  Μιχαήλ Καραμαλάκης .

Το πρώτο  θέμα που συζητήθηκε  στην συνάντηση ήταν το αίτημα μας για την αναστολή εφαρμογής της υπ αριθμ .  Φ.456/38/505989/Σ. 4746 Κ.Υ.Α   σχετικά με την χρήση ενιαίας στολής. Ο κ. Αναγνωστάκης αποδέχτηκε  το αίτημα μας για αναστολή της εφαρμογής της ανωτέρω ΚΥΑ και μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι την Τρίτη 27/2/2018  θα έχει υπογραφεί από τον Υπουργό κ. Τόσκα η αναστολή της ΚΥΑ τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το δεύτερο αίτημα μας στην συνάντηση ήταν η αδειοδότηση του προσωπικού ασφαλείας. Ζητήθηκε από την πλευρά μας να παραταθεί η ισχύ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. ΓΔΟΕΣ/1/2/328/2017 (ΦΕΚ 1020/Β/24.3.2017) σχετικά με την διενέργεια  εξεταστικών περιόδων και γενικότερα για τον προγραμματισμό των εξετάσεων,   την γνωστοποίηση  των  ημερομηνιών  υποβολής των σχετικών αιτήσεων, διενέργειας  εξετάσεων  καθώς και της άμεσης έκδοσης των αποτελεσμάτων. Λάβαμε την διαβεβαίωση  ότι θα ανταποκριθούν  θετικά και σε αυτό το αίτημα μας περί παράτασης του υφιστάμενου τρόπου εξετάσεων (που ίσχυε έως 31/12/2017)και για το έτος 2018 και έως ότου ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα .

Θεωρούμε ότι πρόκειται περί απόλυτης επιτυχίας των στοχευμένων ενεργειών μας, που αποδεικνύει στην πράξη πόσο πολλά μπορούμε να καταφέρουμε ως κλάδος εάν έχουμε ενιαίο μέτωπό και σωστή θεσμική εκπροσώπηση των θέσεων μας .

Αυτό αλλώστε προφορικά μας διεμηνύθη και από πλευράς αρμοδίων αρχών ότι είναι υποχρεωμένοι να ανταποκρίνονται όταν απέναντι τους έχουν θεσμικούς  συνομιλητές πόσο μάλλον όταν αυτοί έχουν και καθολική εκπροσώπηση του κλάδου τους.

 

                                 Για την Ε.Ο.Α. 

                             Παναγιώτης Παππάς

                                Προέδρος του ΔΣ


Μπορείτε να κατεβάσετε το PDF της ανακοίνωσης εδώ

Στη σημερινή Ελληνική Αγορά, το επάγγελμα της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ασκείται σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πολύ υψηλή ετήσια αύξηση αντίστοιχων θέσεων εργασίας. Ένας από τους λόγους της ανοδικής αυτής τόσης, είναι η εκχώρηση δικαιωμάτων και μέρους των καθηκόντων της δημόσιας τάξης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους πλέον τους κλάδους της οικονομίας του ιδιωτικού αλλά και του Δημοσίου τομέα.

Ελληνική Ομοσπονδία Ασφάλειας

Νομοθεσία

Θεσμικό πλαίσιο και άδεια λειτουργίας

 

Ιστορία Ασφάλειας

Η ιστορία της ιδιωτικής ασφάλειας ξεκινά απο το 19ο αιώνα.